Kan mijn tijdelijk contract na 24 maanden verlengd worden?

Vraagbaak  |  ma 1 feb 2016  |  Trefwoorden: , ,

Vraag

Op 1/4/14 heb ik een tijdelijk contract gekregen t/m 1/4/15. Vervolgens krijg ik een tijdelijk contract t/m 31/12/2015 in functie B (gehele andere functie/functiegroep).
Nu is mijn contract verlengd t/m 31/3/2016 en heeft mijn werkgever aangegeven dat het contract niet verlengd kan worden i.v.m.  de ketenbepaling. Wat is er nog mogelijk?
 

Antwoord

Uw contract kan niet verlengd worden anders, dan dat er een vast dienstverband ontstaat bij verlenging, als gevolg van de zogenaamde ketenbepaling.
Er is ook geen uitzondering bij CAO voor uw werkgever.
De werkgever kan u eventueel nog via een Uitzendbureau inlenen. Er ontstaat dan geen keten.
 
Voor de goede orde: u heeft over de gewerkte periode van 24 maanden wel recht op een Transitievergoeding.
Deze bedraagt 1/6 x 4 (per half jaar)  x uw maandinkomen (incl. vakantietoeslag).
 
Was uw maandsalaris bijvoorbeeld €  3.500,00,  dan is de berekening  1/6 x 4 x 3500 x1,08 = €  2.520,00
 



 

Gerelateerd nieuws en/of opinies: Ontstaat er nieuwe keten wanneer lopende contract uitgebreid wordt met 4 uren p/w Wet arbeidsmarkt in balans (WAB). Hervorming of slechts een reparatie? Arbeidsovereenkomst na pensioenleeftijd Onze organisatie heeft 3 parttime medewerkers met een 2e jaarcontract. Mogen we nog een jaarcontract aanbieden met een KPI clausule? Moeten we bij een ZZP-er rekening houden met de keten? Blokker is failliet, hoe staat het met de rechten van de werknemers? Transitievergoeding, regeling na 1-1-2020 nog eens uitgelegd Een profvoetballer is juridisch gewoon een werknemer, toch? Werkgevers ontlopen betaling van transitievergoeding Heb ik recht op transitievergoeding als het contract niet wordt verlengd? Tellen de jaren bij een uitzendbureau mee voor de transitievergoeding? Meerdere voorstellen tot aanpassing van o.a. de ketenbepaling en de controle op zelfstandigen Heb ik recht op een transitievergoeding bij een 2e spoortraject? Heeft een werknemer bij re-integratie 2e spoor en detachering recht op een transitievergoeding. En wat is de hoogte van het loon tijdens de detachering? FNV: Uitzendbureaus steken transitievergoeding in eigen zak Moet de transitievergoeding terug naar de oorsprong? Pas op met het tussentijds verlengen van tijdelijke contracten en draaideurconstructies Linked-In berichten over het corona-beleid leiden tot ontslag Werken na pensioenleeftijd, zijn er wel consequenties? Volledige transitievergoeding voor zelfde werk via verschillende uitzendbureaus