Bram van Polen is teleurgesteld in het nakomen van afspraken met PEC Zwolle.
Er is een verschil van inzicht ontstaan in de onderhandelingen.
Van Polen heeft nog altijd geen akkoord bereikt met PEC Zwolle over een nieuwe functie, zo laat de oud-rechtsback weten. Van Polen heeft weinig vertrouwen meer in een goede afloop.
Van Polen zette enkele maanden geleden een punt achter zijn loopbaan en zou doorgaan in een managementrol bij PEC. "Het gaat niet zo heel goed bij PEC moet ik eerlijk zeggen", onthult de oud-verdediger op tv.
"Het idee was dat ik een soort van traineeship in zou gaan. Inhoudelijk zijn we het er wel over eens, maar we komen er contractueel niet echt uit."
"We zouden een marktconform salaris afspreken voor een kantoormedewerker, maar ik vind wel dat ik bepaalde rechten heb opgebouwd. Zij zien dat anders. Die rechten zitten hem bijvoorbeeld in een transitievergoeding. Nou ja, dat wordt een ingewikkeld verhaal en ik kan er ook niet te diep op ingaan."
Volgens Van Polen gaat het niet om een groot bedrag. "Ik vind dat ik recht heb op iets en zij niet. Ik ben zeker akkoord met een kantoorsalaris. Ik ben ook niet iemand die het onderste uit de kan zou halen."
1. Wanneer de werkgever een medewerker ontslaat
2. De arbeidsovereenkomst niet wordt verlengd
Wanneer de werknemer zelf besluit om de arbeidsovereenkomst te beëindigen, is er geen transitievergoeding verschuldigd. Bram van Polen heeft zelf besloten zijn langdurige carrière niet voor te zetten. Dus is er geen recht op een transitievergoeding cq ontslagvergoeding.
Maar hoe zit het nou met tientallen contractspelers waarvan ieder jaar het contract niet wordt verlengd? Worden die wel een transitievergoeding betaald of is er sprake van een vaststellingsovereenkomst (VSO)?
Maar dit probleem geldt ook voor alle trainers van amateurverenigingen, waarvan het contract na een paar jaar (of zelfs korter) niet wordt verlengd, wat is dan de oplossing?
Lees dan: Transitievergoeding (trainers) | HR-kiosk.nl