“Volgens oud atleet Van den Hoogenband zijn er veel overeenkomsten tussen een topprestatie in een zwembad en een topprestatie op de werkvloer. "Ik wil niet de betweter uithangen omdat ik een paar keer in een bak water de overkant heb weten te halen, maar de samenleving kan heel veel leren van de kennis die topsporters in de sport hebben opgedaan.
"Ik werd pas succesvol toen ik bepaalde blokken heel hard trainde en bepaalde blokken heel hard mijn rust pakte.
Zo stapte de zwemkampioen over van hard naar slim trainen. "Ik werd pas succesvol toen ik bepaalde blokken heel hard trainde en bepaalde blokken heel hard mijn rust pakte. En toen ik zwemmen, een individuele sport, ging zien als teamsport", bron: www.onvz-topprestaties.nl.
De grote vraag is natuurlijk wanneer ben ik in staat om hard te trainen of hard te werken. Om deze ‘readiness’ om te presteren te bepalen zijn diverse hulpmiddelen beschikbaar. Natuurlijk kun je goed naar je lichaam luisteren. Echter je eigen ‘biofeedback’ interpreteren is niet eenvoudig. Van jongst af aan leren wij om signalen van stress of vermoeidheid te negeren. De calvinistische aanmoediging ‘niet zo zeuren, gewoon doorgaan’ heeft menigeen tot vervelens toe aangehoord. Het adagium van niet zeuren ligt vaak ten grondslag aan een burnout.
Gelukkig is er voor iedereen een eenvoudig bedienbaar digitaal hulpmiddel voor handen: de Omegawave. Met de Omegawave is het eenvoudig om zonder hulp van derden je belastbaarheid en je ‘readiness’ te meten.Het adagium van niet zeuren ligt vaak ten grondslag aan een burnout
Voor bedrijven is het mogelijk om kennis te maken met de ‘kunst van het presteren’ en de Omegawave tegen gunstige voorwaarden. Bijvoorbeeld door gebruik te maken van de ESF subsidieregeling Duurzame Inzetbaarheid najaar 2015.
Bedrijven in de Metaalsector kunnen gratis de onze leergang volgen.