Grote onzekerheid over handhaving wet DBA

Opinie  |  di 6 aug 2024  |  Bron: HR-kiosk & Salaris Vanmorgen  |  Auteur: Andries Bongers  |  Trefwoorden: , , , , , ,

Niet de wet zelf is onzeker, maar de wil en de capaciteit om eindelijk eens te handhaven. Omdat we dat sinds 2006 bewust niet doen, geeft het ook de ZZP-er steeds meer het gevoel als "ondernemer" bezig zijn, terwijl het volgens de wet gewoon werknemers zijn.

Zzp’ers en hun opdrachtgevers ervaren grote onzekerheid over de Wet deregulering beoordeling arbeidsrelatie (DBA), die bepaalt wanneer iemand een echte zzp’er is of eigenlijk een werknemer.
Dit blijkt uit een rondgang van de NOS. De wet DBA bestaat al acht jaar, maar de Belastingdienst handhaaft nauwelijks. Vanaf 1 januari 2025 verandert dit.

Onduidelijkheid

Werkgevers noemen het tegengaan van schijnzelfstandigheid positief, maar zijn het erover eens dat de aankomende handhaving veel onduidelijkheid met zich meebrengt. Of iemand als ondernemer werkt of als werknemer hangt af van factoren zoals zelfstandigheid in werktijden en -methoden, en het bestaan van een gezagsverhouding. Sinds de invoering in 2016 is de wet DBA niet aangepast, maar een extra wet om verduidelijking te bieden is gepland voor 2026.

Bezorgde werkgevers

Werkgevers zijn bang dat de flexibele schil van zzp’ers verdwijnt, wat volgens hen vaak nodig is om piekmomenten op te vangen. In de IT-branche maakt men zich minder zorgen dankzij modelovereenkomsten die schijnzelfstandigheid moeten voorkomen, al constateert de Belastingdienst dat deze afspraken niet altijd worden nageleefd.

Seizoensgebonden werk en zzp’ers

De handhaving van de zzp-wet zorgt voor grote onzekerheid onder zowel zzp’ers als hun opdrachtgevers. Terwijl sommige sectoren manieren vinden om de wet te omzeilen, worstelen anderen met de onduidelijkheid en potentiële willekeurige handhaving. Veel zzp’ers vrezen hun zelfstandigheid te verliezen, terwijl werkgevers zoeken naar oplossingen om aan de nieuwe eisen te voldoen.
Voor sommige sectoren, zoals cultuur, is werk seizoensgebonden en moeilijk in loondienst te regelen. Veel zzp’ers willen niet in loondienst. Zij vinden de wet betuttelend en waarderen hun vrijheid. Freelancers merken dat werkgevers terughoudender worden om met zzp’ers samen te werken vanwege de onduidelijkheid rondom de wetgeving.

Redactie: de wet betuttelend noemen is ongeveer de maximum snelheid op de snelwegen ook betuttelend noemen. Deze wet is er niet voor niets sindds 1957 betsaat de wet op de sociale verzekering, die is sinds de overgang van de handhaving van het UWV (GAK) naar de Belastingdienst bewust niet gehandhaafd en als we zo doorgaan zetten we alle sociale wetten bij het grofvuil en gaan we over tot de privatisering van de sociale zekerheid. Voor een groot deel doen we dat al. Een volkomen onnodige wet DBA aannemen en de handhaving jaar op jaar uitstellen geeft "de overtreders" steeds meer het gevoel vanrehtvaardigheid.

Niet de wet is onzeker, maar de onzekerheid bestaat vooral uit het niet handhaven, zoals met veel wetten.


Lees meer

Andries Bongers

Andries Bongers Meer info