Wat voor werk je ook doet. Het is altijd mogelijk dat er iets gebeurt waardoor je gewond raakt. Werk je bijvoorbeeld in een fabriek? Dan werk je waarschijnlijk met veel machines die gevaarlijk kunnen zijn. Het is mogelijk dat er iets gebeurt door een haperende machine of fout van een collega. Of ben je bijvoorbeeld actief als beroepschauffeur? Dan zijn er ook risico’s die je loopt op de weg.
De kans dat je een bedrijfsongeval krijgt, is hierdoor altijd aanwezig. Ongeacht wat voor beroep je uitoefent en hoe goed je op je eigen veiligheid let. Je bent simpelweg altijd van andere mensen afhankelijk.
Zodra er sprake van een bedrijfsongeval is, is het belangrijk om de juiste stappen te nemen. Dit heeft aan de ene kant betrekking op je herstel en heeft aan de andere kant betrekking op de afwikkeling van de zaak. Je wilt immers dat de tegenpartij – de schuldige partij – opdraait voor alle kosten die je maakt. Mogelijk heb je ook nog recht op bijvoorbeeld smartengeld of een andere financiële vergoeding.
Het is zaak om nauwkeurig te noteren wat er allemaal gebeurd is. Noteer hoe het ongeval plaatsgevonden heeft, wat er precies gebeurd is, waar het gebeurd is en wie er allemaal bij was. Door dit nauwkeurig te noteren, voorzie je je letselschade advocaat van de juiste informatie.
De kans is groot dat op het moment van het ongeval andere mensen aanwezig waren. Dit kunnen bijvoorbeeld collega’s zijn, maar ook andere omstanders. Het is van belang dat je aan hen een getuigenverklaring opvraagt. Deze verklaringen zorgen ervoor dat de tegenpartij beter aansprakelijk gesteld kan worden en dat je een goede zaak opbouwt.
Het is sowieso belangrijk dat je een goede letselschade advocaat inschakelt. Je advocaat neemt veel werk voor je uit handen, zorgt voor afwikkeling van de zaak en zorgt ervoor dat je krijgt waar je recht op hebt. Deze juridische hulp bij letselschade heb je om meerdere redenen nodig: