Dienstverband
Vraagbaak | vr 8 jan 2016 | Trefwoorden: Salarisspecificatie, SV-dagen
Vraag
Ik ben opzoek naar iemand die uitleg kan geven over een jaaropgaaf uit 1988; hoe kan ik zien hoelang ik bij die werkgever gewerkt heb dat jaar? Hopelijk kunt u mij een antwoord geven.
Antwoord
Een antwoord is niet exact te geven, omdat ik niet uw arbeidspatroon ken. Onderaan de salarisspecificatie staat de cumulatieve kolom. (Zou ook de zijkant kunnen zijn). Daar staat iedere maand het totaal aantal Fiscale dagen en SVW-dagen vermeld. Dat jaar totaal 260 (of 261).
Stel dat u fulltime in dienst was, dan staat in de kolom van de december maand 260 (of 261). In april 86 en in juni 130.
Dus de vraag ‘hoe lang’ zou moeten luiden op hoeveel dagen, dan kunt u het antwoord beter aflezen.
Vraag
Het is wellicht een wat curieuze maar wel serieuze vraag. Op de jaaropgaaf staat n.l. wel de startdatum van het dienstverband in 1987 n.l. 15-10, en op de andere jaaropgaaf 1988 staat 1-1 als startdatum dienstverband.
Mag ik er dan, als er geen eind datum genoemd staat, van uit gaan dat ik in 1987 van 15-10 t/m 31-12 in dienst ben geweest bij die werkgever van destijds? Hetzelfde geld voor de jaaropgaaf van 1988, startdatum 1-1 en geen eind datum. Mag ik er ook hierbij van uit gaan dat ik t/m 31-12 in dienst ben geweest? Op de een of andere manier zijn dit geen
ABP-pensioenjaren, terwijl ik wel in 1987 en 1988 bij een overheidsinstantie heb gewerkt. Dus tellen ze niet mee voor bijv. een 25 jarig jubileum.
Daar probeer ik even de vinger achter te krijgen.
Alvast bedankt voor uw reactie.
Er staat voor zover ik kan beoordelen niet een aantal dagen vermeld op de jaaropgaaf.
Antwoord
Wanneer het dienstverband niet langer dan 31 dagen is onderbroken, tellen de voorgaande periodes gewoon mee.
Een van de grootste problemen bij pensioenfondsen (en zeker verzekeraars) is de correcte data.