Een vrije dag verkopen voor salaris? Voor beiden een slecht voorstel.

Opinie  |  do 13 aug 2015  |  Bron: Redactie HR-kiosk  |  Auteur: Andries Bongers  |  Trefwoorden: ,

Een vrije dag geeft meestal een (gevoels)waarde van 100% , terwijl de meeste werknemers van deze uitbetaling slechts 50% netto aan geld overhouden.
Maar dat daargelaten. Ik vind dat de AWVN een onjuiste voorstelling van zaken geeft. Ja, het surplus aan verlof staat als een schuld op de balans (althans zo hoort het).
 

Een vrije dag geeft meestal een (gevoels)waarde van 100%

Maar wanneer een aantal vrije dagen wordt omgezet in salaris moet de werkgever (in 90% van de gevallen) hier ook nog eens minstens 20% werkgeverslasten over betalen. Dus per saldo geen enkel voordeel voor de balanssituatie, maar zelfs een verslechtering van de liquiditeit!
Dat wil niet zeggen dat vrije dagen niet verruild kunnen worden maar dan voor onbelaste vergoedingen, zoals studiekosten, Arbo voorzieningen, extra reiskosten en als optie ook verruilen met de onbelaste vergoeding uit de Werkkostenregeling (WKR).
 

Fiscaal Vriendelijk Belonen 2015, dat het geschenk is bij het Nationaal Beloningsonderzoek

Mijn boek “Fiscaal Vriendelijk Belonen 2015”, dat het geschenk is bij het Nationaal Beloningsonderzoek, geeft diverse mogelijkheden, die veel beter zijn dan uitbetalen van salaris, dat feitelijk “lood om oud ijzer is”.
U kunt het boek met vele tips bestellen.
Het boek wordt u dan met € 10,00 korting toegezonden. (€ 20,00 inclusief verzendkosten)

 

Andries Bongers

Andries Bongers Meer info




Gerelateerde artikelen en/of partner bijdragen: Vakantie & verlof (inleiding)